چای بخوریم یا نخوریم؟

به گزارش دَبی بلاگ، زهرا رستگارمقدم:انقدر چای نخورید. چای بخورید غذایتان هضم گردد. چای دیردم بخورید. چای پررنگ نخورید. چای شیرین را از وعده غذایی حذف کنید.

چای بخوریم یا نخوریم؟

چای عطری نخورید. برای برطرف خستگی چای بنوشید. شاید همه این جمله ها را هزار بار شنیده باشیم، اما این نوشیدنی گرم، همچنان داغ ترین بازار را میان ایرانیان دارد. واقعا چند درصد این گزاره ها صحت دارند؟ طب سنتی چه پیشنهادهایی درباره این نوشیدنی محبوب دارد؟ چای چه اثرات مثبت و منفی ای بر سلامت خواهد داشت؟ شاید به همه این اختلاف نظرها پاسخ هایی داده شده باشد، اما تعدد پاسخ های ضد و نقیض و بدون متر و معیار باعث شده هیچ یک از این راه ها برای چای نوشی قطعی نباشد. مثلا چای تازه چه نوع چایی است و تا چند روز پس از چیدن برگ چای، این محصول تازه به حساب می آید یا درست دم کشیدن چای دقیقا چه روشی برای عمل آوردن چای است. در این گزارش به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد.

  • طبع گرم و خشک یا سودایی

پزشکان معتقدند چای درصورتی که دست چین، تازه و دم کشیده باشد، برای سلامت بدن مؤثر است و اگر این چای ایرانی باشد خواص آن نیز چندین برابر می گردد. چای تازه و دم کشیده، طبع گرم و خشکی دارد و دیگر سودایی نیست، خلاف چای های غیرطبیعی و کیسه ای که سریع رنگ پخش می نمایند و عوارض مختلفی مثل رفلاکس معده دارند. مصرف متعادل چای حتی می تواند برای تقویت کبد، کلیه و دستگاه گوارش مفید باشد.

مصرف متعادل این نوشیدنی توسط طبیبان سنتی در شبانه روز نیز توصیه می گردد و گفته می گردد به برخی افراد یک ساعت پس از مصرف غدا به هضم غذایشان یاری می نماید. اما همین طبیبان سنتی معتقدند نخستین نقطه در بدن که با مصرف چای آسیب می بیند، مینای دندان است. همچنین در چای سیاه ماده ای به نام تئین وجود دارد که ضربان قلب را بالا می برد و درصورت مصرف بیش از حد، موجب تهییج اعصاب و بروز عصبانیت شده و در خانم ها اضطراب را تشدید می نماید.

  • ماده پست غذایی؛ چای

در نوشیدن چای باید به نکاتی توجه کنید؛ مثلا اینکه چای را در برخی ساعات روز نوشیده و توصیه شده یک ساعت قبل از غذا چای ننوشید. نوشیدن چای بلافاصله پس از غذا مانع جذب اسید فولیک، آهن و کلسیم در بدن می گردد و به مرور مشکلاتی همچون پوکی استخوان به دنبال خواهد داشت. ولی چای مرغوب، تقویت نماینده معده و محکم نماینده دهانه آن است و اگر به آن مواد عطری افزوده نگردد و دیردم، دبش، گس و قدری تلخ مزه باشد، دهانه معده را محکم می نماید، و جلوی رفلاکس را می گیرد.

در مقابل به گرم مزاجان که طبع گرمی دارند توصیه می گردد از نوشیدن چای داغ پرهیز نمایند. مصرف نوشیدنی های بسیار داغ مثل چای، قهوه و نسکافه صفرا را درگیر می نماید و حتی در مواقعی حالات روحی را تحت تأثیر قرار داده و خشم را در این افراد بیشتر می نماید. درباره ناراحتی های اعصاب و لرزش دست ها توصیه می گردد که چای کم نوشیده گردد. برخی طبیبان سنتی می گویند چای مولد سودا در بدن و سودا مقدمه سرطان است.

واقعیت آن است که حکمای ایران زمین از چند هزار سال قبل با این گیاه آشنایی داشته و به خوبی می دانستند که این گیاه ارزش غذایی نداشته و مصرف غیردارویی آن مضر است. از آنجایی که مصرف چای جذب آهن معدنی موجود در غذاها توسط بدن را مختل می نماید منجر به بروز بیماری کم خونی مزمن در مصرف نمایندگان می گردد. تانن موجود در چای مدر است، به همین خاطر مایعات بدن را دفع نموده و پلاسما را غلیظ می نماید. ابوعلی سینا (نابغه طب اسلامی) از چای به عنوان ماده پست غذایی نام می برد و از آن فقط برای مصارف درمانی در شرایط خاص استفاده می نموده است. نفی نمی گردد که چای فواید اندکی نیز دارد، اما طب سنتی فواید آن را قابل مقایسه با مضرات آن نمی داند.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 8 مهر 1400 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 1710

به "چای بخوریم یا نخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چای بخوریم یا نخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید