ساخت اندام بر روی تراشه!

به گزارش دَبی بلاگ، دیجیاتو نوشت: دانشمندان یک اندام تراشه نو مفصل طراحی نموده اند که به خوبی می تواند رفتار اجزای مفصل و بیماری التهاب مفصل را شبیه سازی کند.

ساخت اندام بر روی تراشه!

پژوهشگران یک اندام تراشه سه بعدی کامل حاوی عروق و مایع مفصلی طراحی نموده اند که مفصل انسان را شبیه سازی می نماید. این تکنولوژی به آن ها یاری می نماید تا بیماری های مفصل را بهتر بفهمند و آزمایش ها و درمان های جدیدی برای التهاب مفصل شناسایی نمایند.

بیماری های التهاب مفصل، مانند رماتیسم مفصلی و آرتروز، از التهاب غشای زلاله ای ایجاد می شوند. این غشا حفره های مفصل را می پوشاند و یک مایع ویسکوز ایجاد می نماید که مانع از فرسودگی ناشی از حرکت می گردد.

تنها می توان درد و تورم بیماری های التهاب مفصل را کاهش داد و درمانی برای آن ها وجود ندارد.

هدفگیری غشای زلاله ای پتانسیل بالایی برای درمان بیماری های مفصل دارد، اما احتیاجمند مدلی است که فیزیولوژی پیچیده انسانی را شبیه سازی کند. حالا دانشمندان دانشگاه کوئین مری در لندن یک اندام تراشه سه بعدی ساخته اند که حاوی سلول های زلاله ای انسانی و رگ های خونی است.

دکتر تیموتی هاپکینز، از اعضای تیم ساخت اندام تراشه مفصل، یک اندام تراشه را در دست دارد.

اندام تراشه شبیه سازی مفصل

این اولین اندام تراشه انسانی حاوی عروق و غشای زلاله ای است که قابلیت بارگذاری مکانیکی و تقلید پیروز خصوصیات زیستی کلیدی غشای زلاله ای را دارد.

اندام تراشه مفصل از سلول های غشای زلاله ای فیبروبلاست-مانند (hFLS)، سلول های زلاله ای تخصصی، و سلول های لایه درون رگی بند ناف انسانی تشکیل شده که می توانند به شبکه های عروقی تبدیل شوند.

مشاهدات پژوهشگران نشان داد که اجزای این تراشه رفتاری مانند مفاصل واقعی انسان ها دارد و سلول های غشای زلاله ای در آزمایش های مکانیکی اجزای مایع مفصلی از خود ترشح می کردند و به التهاب واکنش نشان می دادند.

تکنولوژی اندام تراشه به دانشمندان اجازه می دهد تا بدون احتیاج به انسان ها، آثار روش ها و داروهای متفاوت را در بافت های زنده انسانی مطالعه نمایند. این تراشه ها در حقیقت اجزایی هستند که کار یک بخش خاص از بدن را عیناً شبیه سازی می نمایند. به این ترتیب، بسیاری عقیده دارند که اندام تراشه ها نقش پررنگی در آینده علم پزشکی خواهند داشت.

پژوهشگران این آزمایش می گویند اندام تراشه مفصل آن ها این پتانسیل را دارد که مکانیسم های بیماری را بهتر بفهمد. به این ترتیب دانشمندان می توانند آزمایش ها و درمان های جدیدی را برای بیماری التهاب مفصل شناسایی نمایند. این تکنولوژی حتی اجازه شخصی سازی درمان ها را نیز به پزشکان می دهد.

از مزایای این اندام تراشه این است که پژوهشگران آن را با یک پلتفرم تجاری قابل دسترس ساخته اند. این پلتفرم احتیاجی به دانش تخصصی طراحی و بافت اندام تراشه ندارد و می توان به طور گسترده از آن استفاده کرد.

227227

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 21 مهر 1402 بروزرسانی: 21 مهر 1402 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 31301

به "ساخت اندام بر روی تراشه!" امتیاز دهید

143 کاربر به "ساخت اندام بر روی تراشه!" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت اندام بر روی تراشه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید